Destacam

 

En aquesta secció podrà conèixer totes les qüestions destacades en innovació i transferència. L'Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació, junt amb altres agents implicats en aquests àmbits, empraran aquest canal per oferir-vos informació i serveis d'interès:

 

 

Actualització del catàleg de serveis de la UIB per a empreses

 

Els darrers tres anys (2013-2015) la FUEIB ha gestionat contractes a l’empara de l’article 83 de la LOU i convenis per al desenvolupament de projectes de R+D+I per un valor superior a dos milions d’euros.

Per tal de mantenir aquests resultats i seguir dinamitzant les relacions entre la comunitat científica universitària i les empreses, la FUEIB treballa en l’actualització del catàleg de serveis, amb l’objectiu de traslladar tot el coneixement i els resultats d’investigació generats a la UIB a la nostra societat.

Durant els propers mesos, l’equip de l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació es reunirà amb els investigadors per definir els àmbits de col·laboració que poden tenir amb les empreses del nostre entorn.

Comercialitza la teva app

Segons l’Informe Mobile en España y el mundo en el 2015, elaborat per Ditrendia, el nombre de telèfons mòbils ha superat el nombre de persones al món, amb més de 7.300 milions de telèfons. Espanya hi destaca perquè és uns dels països on més s’utilitza el telèfon mòbil, set de cada deu espanyols tenen un telèfon intel·ligent i es connecten cada dia a través del telèfon. Les aplicacions són la forma preferida per connectar-se des dels dispositius, i més del 90 per cent del temps dedicat al mòbil es destina a l’ús d’aplicacions.

Segons un estudi de TheAppDate, amb dades de l’octubre de 2015, cada dia hi ha més de 3,8 milions de descàrregues d’aplicacions a Espanya.

Amb totes aquestes dades podem concloure que el mercat de les aplicacions és un mercat en auge, i cada dia apareixen noves aplicacions.

Des de la FUEIB es posa a l’abast del personal docent i investigador la possibilitat de comercialitzar una aplicació sorgida d’un resultat de recerca a les plataformes App Store i Google Play per a diferents dispositius. Si en necessitau més informació, no dubteu a contactar amb l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI), enviant un correu electrònic a <otri@fueib.org>.

Contractació d'experts per a la certificació de projectes d'R+D+I

 

Empreses com EQA i DNV-GL, dedicades a la certificació de projectes innovadors i acreditades per Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC), han signat convenis de col·laboració amb la UIB per tal de contractar al personal investigador com a avaluador per a la certificació de projectes dins el seu camp de coneixement.

La funció de l’Expert és elaborar, per a cada projecte, un informe assenyalant els elements que suposen una innovació respecte del coneixement ja existent en l’àrea. Ambdues empreses sol·liciten investigadors experts en els camps de ciència i tecnologia. No és necessari que els experts hagin tingut un coneixement previ al procés de certificació, ja que reben una formació inicial i ajuda per part del personal de les entitats expenedores del certificat.

Els requisits que han de complir els experts per ser avaluadors són:

  • Titulació de Grau Superior (Llicenciat o Enginyer Superior).
  • Experiència laboral mínima de 8 anys (contant el grau de doctor com 4 anys d’experiència).
  • Del total d’experiència acumulada, un mínim de quatre anys hauran d’haver estat en activitats d'R+D+I.
  • Haver participat en projectes d’investigació que hagin durat almenys 2 dels darrers 5 anys.

Si us interessa oferir serveis tècnics en el procés de certificació de projectes o conèixer més informació sobre el procediment a seguir, podeu contactar amb la FUEIB, a l’adreça otri@fueib.org.

Ajudes per a estudiants per assistir al IV Congrés Internacional de la Xarxa Universitària Empresa ALCUE

Convocatòria d'ajuts per promoure l'assistència d'estudiants de màster i doctorat a l'IV Congrés Internacional de la Xarxa Universitària Empresa ALCUE (Amèrica Llatina-Carib-Unió Europea) que tindrà lloc els dies 26 al 28 d'octubre de 2016.

El Congrés porta per títol "Ecosistemes d'Innovació i Vinculació Unió Europea-Amèrica Llatina (VUELA) i està organitzat pel CEI Biòtic de la Universitat de Granada (UGR), al costat de la Xarxa Universitat-Empresa Amèrica Llatina- Carib-Unió Europea (Xarxa UE ALCUE) i la Unió d'Universitats d'Amèrica Llatina i el Carib (UDUAL).

Tota la informació sobre els ajuts es troba disponible a:

http://congresos.ugr.es/reduealcue/ayudas/